ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ: ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Απαλλαγμένο από σκουπίδια, φερτά υλικά και μολυσματικούς παράγοντες είναι πλέον το ακίνητο της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ στο 2ο δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Καστριτσίου, δίπλα στα κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται για έναν χώρο εγκαταλελειμμένο εδώ και περίπου 30 χρόνια, από τότε που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του ΟΥΘ. Μάλιστα, τα δύο ερειπωμένα κτήρια που βρισκόντουσαν εντός του οικοπέδου, παρανόμως είχαν καταληφθεί από μετανάστες που οικειοποιήθηκαν τους συγκεκριμένους χώρους.

Πάγιο αίτημα των κατοίκων ήταν ο χώρος αυτός να καθαριστεί καθώς αποτελούσε εστία μόλυνσης και υποβάθμισης της περιοχής.

Η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ αφού καθάρισε το συγκεκριμένο οικόπεδο και γκρέμισε τα επικίνδυνα παραπήγματα, προχώρησε στην απομάκρυνση του μολυσματικού, από την ανεξέλεγκτη και χρονίως ρυπογόνα χρήση του εδάφους, και στην αντικατάστασή του με 300 κυβικά νέου χώματος. Έτσι, ο χώρος είναι πλέον καθαρός κι έτοιμος να δοθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης για προσωρινή χρήση, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης. Η έκταση αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να γίνει χώρος πρασίνου, καθώς και η νέα οδός Λαγκαδά.

Δρομολογούνται εργασίες σε όλες τις ιδιόκτητες εκτάσεις  

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθαρισμού των 70 ακινήτων στα όρια του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου αλλά και 15 στο 2ο διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διατηρώντας την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες της, προκειμένου να δρομολογηθούν σταδιακά, όπου κρίνεται απαραίτητο, οι διαδικασίες καθαρισμού σε ιδιοκτησίες της.

 

Πριν

Μετά

prev next
Σχετικά με εμάς

H Ε.Υ.Α.Θ. Παγίων συστάθηκε με σκοπό τη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων και λοιπών παγίων που της μεταβιβάσθηκαν από την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.

Επικοινωνία

  Λεωφ. Κων. Καραμανλή 67, Τ.Κ. 546 42
  eyathpagion (at) eypa.gr

Τηλέφωνα

Διεύθυνση
Παπαδοπούλου Ευαγγελία
(Αναπληρώτρια Προϊστάμενη)
  2310 953605

Τμήμα Διοικητικής & Οικονομικής
Υποστήριξης & Γραμματείας

Ήσυχου Δέσποινα
(Αναπληρώτρια Προϊσταμένη)
 2310 953606

Γραφείο Προμηθειών
Κατσάλη Ανθούλα
  2310 953586

Γραφείο Πληρωμών και
Λοιπών Οικονομικών Θεμάτων

Γάρου Ασημίνα
  2310 953600

Τεχνικό Τμήμα
Ιωαννίδης Νίκος
  2310 953601
Μήτσιου Γεωργία
  2310 953587
Τριανταφύλλου Αννέτα

Δικηγόροι
Τσιροπούλου Ελένη
  2310 953607

Μπλαζομύτης Ιωάννης
  2310 953582

Μετάβαση στο περιεχόμενο